Damascus, Syrie. Senab mosk.

Mijn eerste foto maakte ik toen ik een jaar of negen was. Van mijn vader kreeg ik een oude Six-20 Brownie D van Kodak. In het park aan het einde van onze straat in Rotterdam-zuid maakte ik er mijn eerste foto’s van een paar vriendjes. In de duisternis van ons toilet werd het fotorolletje door mijn vader omzichtig uit de camera gehaald. Mijn moeder bracht het naar de fotovakhandel op de Katendrechtse Lagendijk.

Uiteindelijk volgden de camera’s zich gestaag op: Een Prinzflex 500, een Mamiya ZE, een Pentax, nog wat tussendoortjes en eindigend met mijn trots uit die tijd en waarmee ik aardig wat plekken op deze wereld bezocht. DE NikonF2a die nu onder het stof staat te pronken op mijn boekenkast. Naast de Six-20 Brownie. Toen betrad ik het digitale fototijdperk.

Menig mens zal zich verbaasd afgevraagd hebben, wat ik in dat hoge gras te zoeken had, toen ik mij tijgerend langs een wandelpad in Salland voortbewoog. Mijn camera strak op de grond gericht. Of als ik op een krukje zat te wachten tot het licht de ziel in het landschap brengt. Wachtend op de magie die ik in mijn fotowerk probeer vast te leggen.
Als natuur- en IJsselgids van IVN Deventer vind ik het belangrijk om mensen te inspireren en hen te verbinden met de natuur om ons heen. Je hoeft niet naar Afrika af te reizen om op safari gaan. Door een vergrootglas gezien is een jagende zebraspin in je voortuin even indrukwekkend als een jaquar op jacht in de Zuid-Amerikaanse Amazone.

Ik werkte bijna 20 jaar bij een drukkerij als typograaf en grafisch vormgever, daarna drie jaar als zelfstandige en gooide toen het roer in mijn leven radicaal om. Ik ging de zorg in en begeleidde mensen met een verstandelijke beperking.
Ik gaf daarnaast les in Adobe Premiere bij het SKVR Rotterdam,  gaf workshops natuurfotografie via het IVN in Salland. Ik verbrede mijn belangstelling de afgelopen jaren langzaam naar stads- en straatfotografie.
Ik fotografeerde voor een boek over bomen en natuurbeleving, fotografeerde voor Landschap Overijssel en stichting IJssellandschap. Ontwikkelde met nog een paar mensen een QR wandeling over Landgoed Nieuw Rande boven Deventer, en ben actief lid van een aantal werkgroepen van IVN Deventer.
Mijn praktische digitale kennis als beeldmaker strekt zich o.a. uit over programma’s als: Adobe InDesign, Photoshop, Premiere, Muse, After effects, Lightroom, QuarkXPress en DaVinci Resolve van
Blackmagic Design.