Dasje Wesepe

In al die jaren dat ik actief lid van het IVN Deventer was heb ik vele mensen leren kennen. Waaronder Mark Zekhuis en Fleur de Graaf werkzaam als ecologen bij landschap Overijssel en genoemd in deze onderstaande documentaire. Maar zeker Gerrit Jansen. Als ik in Salland ben dan is het voor mij een feest als ik samen met hem op stap ga. Het is een Sallander in hart en ziel. Dankzij Gerrit ben ik deze mooie streek gaan kennen en waarderen. De cultuur maar ook de natuur van deze streek. Via Gerrit ben ik ook zijdelings betrokken geweest bij dasje Wesepe. Heb ik meegemaakt hoe men geprobeerd heeft het broertje of zusje van dasje Wesepe te redden.
Een mooi verhaal in deze documentaire maar met een tragisch einde.
Dasje Wesepe genoemd naar het dorp Wesepe waar zij in het bos door Gerrit Jansen gevonden is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *